Επόμενος Αγώνας
        prosotsani      
ΣΟΥΦΛΙ - ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ
Γήπεδο: "Δημήτριος Μπακιρτζής"
Ημερομηνία: 05.01.2011.ΤΕ
Ώρα: 3μ.μ.
15η αγωνιστική ~ εξ αναβολής
Ανακοινώσεις

Τα επίσημα παιχνίδια:  

(Κ).ΓΣΠ-ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 2-0
24ο Κιοσέογλου, 49ο πέν. Σαββίδης Π. Σάββας
(Κ). ΓΣΠ-ΒΩΛΑΚΑΣ 1-0

80ό Ουζούνης
14η. ΓΣΠ-ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ 0-0

13η. ΚΟΣΜΙΟ-ΓΣΠ 1-4

89ο Τσιάρας / 19ο & 35ο Ουζούνης, 56ο Σαμαράς, 71ο Σαββίδης Κ. Σάββας
12η. ΓΣΠ-ΠΕΤΡΟΥΣΑ 0-1
10ο Γεωργιάδης
11η. ΓΑΖΩΡΟΣ-ΓΣΠ 2-1
4ο Λιάρας, 33ο Αγγελακάς / 64ο Μουχτάρης
10η. ΓΣΠ-ΝΙΓΡΙΤΑ 1-2

30ό Πατένταλης / 16ο Κουλτσιάκης, 79ο Μαντζιάρης
9η. ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ-ΓΣΠ 1-1

8ο Τορομανίδης / 22ο Κιοσέογλου
(Κ). ΜΙΚΡΟΠΟΛΗ-ΓΣΠ 0-6
20ό & 48ο Κιοσέογλου, 29ο Στεργιάκος, 52ο Τσακμακίδης, 64ο Πάνος, 84ο Φερφέρης
8η. ΓΣΠ-ΑΕ ΠΙΕΡΕΩΝ 1-2
67ο Κερασίδης / 21ο Βελετάνης, 43ο Χατζηβασιλειάδης
(Κ). ΓΣΠ-ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ 5-1
25ο & 40ό Κιοσέογλου, 30ό Μουχτάρης, 54ο Τσακμακίδης, 63ο Πάνος / 60ό Φίλια Αλεξ.
7η. ΓΣΠ-ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ 1-0

79ο Ουζούνης
6η. ΣΑΠΕΣ-ΓΣΠ 3-2

3ο Ερκάν, 9ο Τοπαλίδης, 81ο Τσέκος / 54ο Σαββίδης Κ. Σάββας, 84ο Φερφέρης
5η. ΓΣΠ-ΕΥΜΟΙΡΟ 0-0
4η. ρεπό
3η. ΓΣΠ-ΕΧΙΝΟΣ 4-0
34ο Σαββίδης Κ. Σάββας, 38ο Κερασίδης, 52ο & 80ό Ουζούνης
2η. ΚΡΗΝΙΔΕΣ-ΓΣΠ 0-3
32ο Κιοσέογλου, 38ο Κερασίδης, 65ο Σαββίδης Κ. Σάββας
1η. ΓΣΠ-ΕΛΕΥΘ/ΠΟΛΗ 1-0
80ό πέν. Σαββίδης Π. Σάββας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νίκη (2-0)...μισή πρόκριση

Εύκολα και κυρίως παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού η Προσοτσάνη επιβλήθηκε στον 1ο ημιτελικό της Καλλιφύτου με σκορ 2-0 κι έκανε το μεγάλο βήμα για μια θέση στον τελικό της ΕΠΣ Δράμας. Παρουσία περίπου 100 φιλάθλων οι παίκτες του Κώστα Βακιρτζή από το 1ο κιόλας λεπτό είχαν την εδαφική υπεροχή και συχνά πυκνά έφταναν με αξιώσεις στα καρέ του αντίπαλου τερματοφύλακα, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις έπαιζε μόνος του τους γηπεδούχους. Το γκολ στα μισά του α’ μέρους ήρθε ως φυσιολογική εξέλιξη στην εικόνα του ματς, ενώ μέχρι και το φινάλε του 45λεπτου η Προσοτσάνη εδικαιούτο βάσει της απόδοσής της να αυξήσει κι άλλο το δείκτη του σκορ.

Η Καλλίφυτος του Δημήτρη Κυριακίδη με μοναδική αιχμή του δόρατος τον Κελεσίδη φάνηκε απειλητική μόνο προς το τέλος του 1ου ημιχρόνου, ενώ σε όλο το υπόλοιπο διάστημα ήταν αναγκασμένη να αμύνεται απέναντι στους ορεξάτους παίκτες της γηπεδούχου.

Στην επανάληψη το γρήγορο 2-0 από την «άσπρη» βούλα του πέναλτι έδωσε τον αέρα στην Προσοτσάνη να κάνει πιο άνετη το παιχνίδι της, με καλή κυκλοφορία της μπάλας σε όλες τις γραμμές, πολλά τρεξίματα κι αρκετές φάσεις ιδίως στο τελευταίο 15λεπτο απέναντι σ’ έναν ιδιαίτερα φορμαρισμένο Σαμουλαδά, που κράτησε το σκορ σε φυσιολογικά επίπεδα. Με τη νίκη της αυτή η Προσοτσάνη πέτυχε το στόχο που δεν ήταν άλλος από ένα καθαρό προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού (δεν έχει οριστεί ακόμα), ενώ έκλεισε τη χρονιά με θετικό πρόσημο και ετοιμάζεται για το εξ αναβολής ματς στο Σουφλί την 1η Τετάρτη του νέου έτους.

Λεπτό προς λεπτό:

Στο 1ο δεκάλεπτο τρεις σέντρες ακριβείας του Σαμαρά με αποδέκτη τον Κιοσέογλου μέσα στην περιοχή, η κατάληξη δεν ήταν η επιθυμητή καθώς το σουτ και οι κεφαλιές αντίστοιχα του νεαρού άσου δε βρήκαν στόχο.

Ωραίος συνδυασμός στο 13ο λεπτό Κιοσέογλου-Καλαϊτζής Δημ. και μπαλιά στον αφύλακτο Σαββίδη Π. Σάββα με τον τελευταίο να πλασάρει στην αγκαλιά του Σαμουλαδά.

Στο 17ο ο Μουχτάρης «κλέβει» την μπάλα και τροφοδοτεί γρήγορα τον Κερασίδη που υπό την πίεση του Χατζησωτηριάδη σουτάρει με τον αμυντικό της Καλλιφύτου να παρεμβάλλεται στην πορεία της μπάλας προς την εστία του Σαμουλαδά και να σώζει.

Κόρνερ πλασαριστά του Κερασίδη για το Σαββίδη Π. Σάββα στο 23ο λεπτό που επιχειρεί τη σέντρα σουτ, η μπάλα κοντράρει και παίρνει ύψος φτάνοντας στο 2ο δοκάρι στον αφύλακτο Πατένταλη, που βάζει το κεφάλι αλλά ο Σαμουλαδάς με το πόδι πάνω στη γραμμή παραχωρεί νέο κόρνερ.

Αυτή τη φορά το κόρνερ ήταν γκολ στο 24ο λεπτό: από τη δεξιά πλευρά ο Κιοσέογλου ανέλαβε την εκτέλεσή του, η μπάλα πήρε τροχιά προς τα μέσα, στην πορεία της πετάχτηκε ο Στεργιάκος με τον προσωπικό του αντίπαλο Χατζησωτηριάδη, κανείς ωστόσο δεν τη βρήκε κι αυτή κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου αυτή τη φορά να αντιδράσει Σαμουλαδά, που δεν είχε καλό οπτικό πεδίο.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Κιοσέογλου «κλέβει» την παράλληλη πάσα στην άμυνα της Καλλιφύτου από τον Πασχαλίδη, αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε σταθερά ο Σαμουλαδάς.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ράπτης βρίσκει σε θέση μέσα αριστερά τον Καλαϊτζή που κάνει τη σέντρα-σουτ για να διώξει δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Καλλιφύτου και στο 33ο βαθιά σέντρα ακριβείας του Μουχτάρη για τον προωθημένο Πατένταλη, μην έχοντας όμως καλή ισορροπία έστειλε με το κεφάλι την μπάλα άουτ.

1η και μοναδική αξιόλογη επιθετική ενέργεια της Καλλιφύτου καταγράφηκε στο 37ο λεπτό, με το Μυστρίδη να τροφοδοτεί στη γωνία της περιοχής τον Κελεσίδη που υπό την πίεση του Πατένταλη προτίμησε να μην προχωρήσει παραπάνω και να αρκεστεί σ’ ένα συρτό αδύναμο σουτ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Αβραάμ.

Στο 39ο λεπτό το πείσμα του Γεωργιάδη τον βοηθάει να «κλέψει» την μπάλα κοντά στην περιοχή της Καλλιφύτο, ο Κερασίδης γίνεται αποδέκτης της, όμως στάθηκε άτυχος καθώς αν και γύρισε ωραία το σώμα του την είδε να «γλείφει» το δεξί δοκάρι και να καταλήγει άουτ.

Στην τελευταία καλή προσπάθεια του α’ μέρους για τους γηπεδούχους στο 42ο λεπτό, ο Κιοσέογλου «σπάει» την μπάλα στον αφύλακτο στην περιοχή Κερασίδη που με καλό οπτικό πεδίο σούταρε ψηλά άουτ.

Στην αρχή της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 49ο ο Κιοσέογλου μπαίνοντας στην περιοχή μετά το «ένα-δύο» με το Σαββίδης Π. Σάββα συγκρούστηκε με το Χατζησωτηριάδη κι ο κ. Παρασκευούδης με μικρή καθυστέρηση υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Σαββίδης Π. Σάββας από τα 11 μέτρα νίκησε το Σαμουλαδά κάνοντας το 2-0.

Ο σκόρερ του 2-0 είχε ένα μακρινό σουτ στο 57ο λεπτό με τον τερματοφύλακα της Καλλιφύτου εκτός θέσης πάνω από τα δοκάρια και στο 72ο ωραίος συνδυασμός Ράπτη-Κερασίδη-Σαμαρά και πάλι Ράπτη, με το Σαμουλαδά αυτή τη φορά να μπλοκάρει το αδύναμο πλασέ του τελευταίου.

Στο 76ο λεπτό ο Πάνος γύρισε ωραία το σώμα του μετά από εναλλαγή της μπάλας με το Ράπτη, είδε όμως το πλασαριστό σουτ να περνάει ελάχιστα δίπλα στο αριστερό δοκάρι άουτ και στο 79ο σε μια φάση διαρκείας στα καρέ της Καλλιφύτου από τη σέντρα του Σαμαρά και το λάθος διώξιμο του Ισαακίδη δίνει την ευκαιρία στον Κερασίδη να σουτάρει με το Χατζησωτηριάδη να αποκρούει πάνω στη γραμμή, η μπάλα να φτάνει στο ύψος του πέναλτι στο Σαββίδη Π. Σάββα που όμως πλασάρει πάνω στο Σαμουλαδά.

Βαθιά μπαλιά του Σαββίδη Π. Σάββα σε θέση έξω δεξιά για το Σαμαρά που με τη μία βρίσκει το Στεργιάκο μέσα στην περιοχή, αλλά το έξυπνο πλασέ του τελευταίου αφού πρώτα απέφυγε δύο αντιπάλους έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 85ο λεπτό.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό παράλληλο γύρισμα του Κερασίδη, η μπάλα φτάνει με δύναμη από αριστερά προς τα δεξιά στο Σαμαρά που τη «σπάει» και πάλι στο επερχόμενο ως φορ Στεργιάκο, εκ νέου όμως πλασάρει μόλις άουτ.

Τέλος, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ωραία ασσίστ του Σαββίδη Π. Σάββα για τον Κερασίδη που αποφεύγει στην κίνηση πάνω τον Τσιαριγκλή, το διαγώνιο σουτ όμως βρίσκει σε ετοιμότητα το Σαμουλαδά που με το πόδι σώζει την εστία του από τη βέβαιη παραβίαση.

Ο άρχοντας του αγώνα ήταν ο κ. Παρασκευούδης Νικόλαος (Τσενεκίδης Γεώργιος & Παρχαρίδης Θεόδωρος οι βοηθοί του) όλοι από την ΕΠΣ Δράμας, ο οποίος «κιτρίνισε» το Ράπτη (58ο) από πλευράς Προσοτσάνης και το Χατζησωτηριάδη (49ο) από πλευράς Καλλιφύτου.

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Κώστας Βακιρτζής): Αβραάμ, Γεωργιάδης (67ο Πάνος), Καλαϊτζής Δημ. (46ο Δημητριάδης), Πατένταλης, Στεργιάκος, Ράπτης, Σαμαράς, Μουχτάρης, Κερασίδης, Σαββίδης Π. Σάββας, Κιοσέογλου (59 Παλλικάρης).

ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ (Δημήτρης Κυριακίδης): Σαμουλαδάς, Ισαακίδης (80ό Τσιαριγκλής), Πασχαλίδης, Χατζησωτηριάδης, Παπαδόπουλος, Μυστρίδης, Τσιλικίδης, Βασιλειάδης, Ευσταθιάδης Κυρ. (83ο Δουλκέρογλου), Βουλγαρίδης (46ο Νουσδίλης), Κελεσίδης.

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των 1ων αγώνων της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας έχουν ως εξής:

 

  • Προσοτσάνη – Καλλίφυτος 2 – 0
  • Πετρούσα – Αμπελόκηποι 1 – 0 (22-12-2010)

Με απόφαση της ΕΠΟ το εξ αναβολής ματς της 15ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Δ’ Εθνικής μεταξύ Σουφλίου – Προσοτσάνης θα διεξαχθεί στις 5 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 3 μ.μ. στο «Δημήτριος Μπακιρτζής».

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2010 07:44)

 
Get Adobe Flash Player
Greek Bulgarian English French German Italian Russian Spanish
Αναζήτηση
Είσοδος Μελών
Επισκέπτες
957321
Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους
Ο Καιρός