Επόμενος Αγώνας
prosotsani
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ-ΕΥΜΟΙΡΟ
Γήπεδο:"Γεώργιος Μακρής"
Ημερομηνία: 13.10.2010.ΤΕ
Ώρα: 4μ.μ.
1ος όμιλος ~ 5η αγωνιστική
Ανακοινώσεις

Τα επίσημα παιχνίδια:

3η. ΓΣΠ-ΕΧΙΝΟΣ 4-0
34ο Σαββίδης Κ. Σάββας, 38ο Κερασίδης, 52ο & 80ό Ουζούνης
2η. ΚΡΗΝΙΔΕΣ-ΓΣΠ 0-3
32ο Κιοσέογλου, 38ο Κερασίδης, 65ο Σαββίδης Κ. Σάββας
1η. ΓΣΠ-ΕΛΕΥΘ/ΠΟΛΗ 1-0
80ό πέν. Σαββίδης Π. Σάββας

Διπρόσωπη μεν, νικήτρια δε…2-3

Παρουσιάζοντας εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα στα δύο ημίχρονα, η Προσοτσάνη ολοκλήρωσε με νίκη το 12ο και τελευταίο φιλικό προετοιμασίας που έδωσε σε διάστημα 5 εβδομάδων (από τις 4 Αυγούστου μέχρι και σήμερα 8 Σεπτεμβρίου), μετά το 3-2 επί του Βισαλτιακού στη Νιγρίτα. Το σχετικό ρεκόρ των «κυανόλευκων» με 9 νίκες – 1 ισοπαλία – 2 ήττες (η μία εξ αυτών από τη Δόξα) κρίνεται άκρως εντυπωσιακό, αλλά μέχρις εκεί. Άλλωστε άλλο φιλικά κι άλλο επίσημα ματς κι αυτό το γνωρίζει πρώτος και καλύτερος ο Στράτος Κονταξής, που επέλεξε να χρησιμοποιήσει και σ’ αυτό το τεστ όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Οι «11» του α’ μέρους πέρα από τα δύο γρήγορα γκολ που σημείωσαν κι έβαλαν την Προσοτσάνη στη θέση του οδηγού, είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς και κάλλιστα θα μπορούσαν να διευρύνουν το υπέρ τους προβάδισμα. Στο ίδιο διάστημα οι άκρως ανανεωμένοι γηπεδούχοι όσες φορές απείλησαν το έκαναν με τον κορυφαίο τους παίκτη και σκόρερ μετέπειτα Κουλτσιάκη, ωστόσο στο α’ μέρος έμεινε «άσφαιρος». Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην: οι παίκτες του Στράτου Κιουτσεκτσίδη σταδιακά ανέβασαν ρυθμούς, εκμεταλλευόμενοι τη χαλαρότητα των φιλοξενούμενων που πίστεψαν ότι χωρίς κόπο θα έπαιρναν τη φιλική νίκη. Βρήκαν τους διαδρόμους ώστε να γίνουν πιο απειλητικοί και σε δύο περιπτώσεις κατάφεραν κι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα έχασαν 2-3 καλές ευκαιρίες ώστε να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ, τους έκοψε τη φόρα ο Καλαϊτζής Κυριάκος που μπήκε προς το φινάλε στη θέση του Αβραάμ κάτω από τα γκολπόστ. Τελικώς, τη νίκη για την Προσοτσάνη την έδωσε το πέναλτι-γκολ του Σάββα Π. Σαββίδη δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι από την ΕΠΣ Σερρών, στην καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων καθ’ όλη τη διάρκεια του β’ μέρους.

 

Λεπτό προς λεπτό:

Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το 1ο λεπτό η Προσοτσάνη άνοιξε το σκορ: στο 20ό δευτερόλεπτο συγκεκριμένα ο Ράπτης εκτέλεσε πλασαριστά το φάουλ στο χώρο του κέντρου για τον Ουζούνη που έξυπνα άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, με τον Καλαϊτζή Δημήτρη να γίνεται αποδέκτης της κι από πλάγια θέση με σέντρα σουτ ξεγέλασε τον Ασημώνη που φέρει τεράστια ευθύνη, στέλνοντάς την στο απέναντι «παραθυράκι»!

Στο 13ο λεπτό ο Δημητριάδης βγάζει σε θέση έξω δεξιά το Σαμαρά που με τη μία βρίσκει το Σαββίδη Κ. Σάββα, αλλά ο τελευταίος μπροστά από το πέναλτι πλάσαρε πάνω στον εξελθόντα Ασημώνη που παραχώρησε το κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έκαναν δύο τα τέρματά τους, όταν ο Ουζούνης «έσκαψε» την μπάλα πάνω από την άμυνα της Νιγρίτας για τον Καλαϊτζή Δημήτρη που μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή σήκωσε το κεφάλι βλέποντας σε καίρια θέση το Σαββίδη Κ. Σάββα κι ο φορ της Προσοτσάνης με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή δεν έχασε την ευκαιρία για το 10ο γκολ του σε 12 φιλικά προετοιμασίας.

Κόρνερ για τους γηπεδούχους στο 17ο λεπτό από δεξιά με τον Μαντζιάρη να το εκτελεί και η μπάλα να φτάνει στο β’ δοκάρι στον Κουλτσιάκη, που σούταρε χλιαρά στην αγκαλιά του Πιτσακτσή.

Στο 26ο ο Τσόχας είδε την μπάλα να του στρώνεται περίπου 5 μέτρα έξω από την περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε την έστειλε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Προσοτσάνης.

Το γέμισμα του Ράπτη προς την άμυνα της Νιγρίτας αναγκάζει τους γηπεδούχους να μην απομακρύνουν καλά, ωστόσο το δεξί μονοκόμματο σουτ του Κιοσέογλου από το ημικύκλιο δεν είναι εύστοχο στο 27ο λεπτό.

Αμέσως μετά ο Τσόχας κλέβει από το Γεωργιάδη και βλέπει στην απέναντι πλευρά μόνο το Κουλτσιάκη, που με τη σειρά του χωρίς να σκάσει η μπάλα στο έδαφος προσπάθησε να απειλήσει, αλλά την έστειλε δίπλα στο αριστερό δοκάρι του Πιτσακτσή που παρακολουθούσε την πορεία της.

Τελευταία καλή στιγμή στο α’ μέρος ανήκει στην Προσοτσάνη που εκτέλεσε κόρνερ με το Σαμαρά, ο οποίος άλλαξε με τον Ουζούνη και ο τελευταίος με ακρίβεια σημάδεψε το κεφάλι του Πατένταλη, που μέσα από τη μικρή περιοχή και πηδώντας πιο ψηλά απ’ όλους την έστειλε ελάχιστα άουτ.

Στο 47ο λεπτό βαθιά μπαλιά του Τσόχα βγάζει σε θέση τετ α τετ τον Κουλτσιάκη, αλλά ο τελευταίος βιάστηκε κι από μακριά σούταρε με τον Αβραάμ να αντιδράει σωτήρια σε διπλό χρόνο.

Κόρνερ του Χαραλάμπους στο 51ο λεπτό καρφωτή κεφαλιά του Πασχαλούδη μόλις άουτ, με τη μείωση του σκορ να έρχεται στο 54ο πάλι από στημένη φάση, αυτή τη φορά με εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Μακρή, άστοχη έξοδο του Αβραάμ και εύκολη κεφαλιά του Κουλτσιάκη σε κενή εστία…1-2.

Στο 56ο συνδυάζονται Φερφέρης και Ουζούνης από αριστερά με τη χαμηλή σέντρα του δεύτερου να προκαλεί αναστάτωση στα καρέ του Βισαλτιακού, ωστόσο το «τακουνάκι» του Πάνου στέλνει την μπάλα παράλληλα προς τη γραμμή τέρματος κι εν συνεχεία τους αμυντικούς να απομακρύνουν τον όποιο διαγραφόμενο κίνδυνο.

Σουτ-φάουλ του Ουζούνη στο 57ο λεπτό αναγκάζει σε εντυπωσιακή όσο και σωτήρια επέμβαση τον Κατερινόπουλο που παραχωρεί το κόρνερ και στο 65ο ο Πατένταλης δέχτηκε την πάσα του Ράπτη, γύρισε το σώμα του έξω από την περιοχή, αλλά το δεξί σουτ δε βρήκε στόχο.

Με τη συμπλήρωση 61ο λεπτών στο ματς η Νιγρίτα ισοφάρισε όταν ο Μακρής με όμορφο «τακουνάκι» έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Κουλτσιάκη κι ο φορ των «ερυθρόλευκων» πλάσαρε ιδανικά τον Αβραάμ, φέρνοντας το ματς στα ίσια…2-2.

Στο 77ο βαθιά μπαλιά από το χώρο άμυνας του Πασχαλούδη και κεφαλιά-πάσα του σκόρερ για τον Τίρτα, με τον τελευταίο να χάνει την ευκαιρία για την ολική ανατροπή ελέω Καλαϊτζή Κυριάκου που μπλόκαρε το πλασέ του παίκτη της Νιγρίτας.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι η άμυνα της Προσοτσάνης βρίσκεται εκτεθειμένη από την μπαλιά «τρύπα» του Μαυρή, όμως κι ο Κουλτσιάκης είχε την ίδια τύχη με το συμπαίκτη του λίγο πριν καθώς ο Καλαϊτζής Κυριάκος με διπλή προσπάθεια το νίκησε στο τετ α τετ.

Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών στο ματς ο Σαββίδης Π. Σάββας μπήκε από αριστερά στην περιοχή και τον Αθανασούδα να τον κρατάει από τη φανέλα, το αδιαμφισβήτητο πέναλτι υπέδειξε αμέσως ο διαιτητής κι ο παθών ξεγελώντας τον Κατερινόπουλο διαμόρφωσε από τα 11 μέτρα το τελικό 2-3.

Τον αγώνα διεύθυνε ο κ. Παλάζης (Κουρτίδης & Μενέξης οι βοηθοί του) της ΕΠΣ Σερρών.

ΝΙΓΡΙΤΑ (Στράτος Κιουτσεκτσίδης): Ασημώνης (46ο Κατερινόπουλος), Πιατόπουλος (46ο Χαραλάμπους), Αθανασούδας, Πρόβατος (80ό Πεΐδης), Πασχαλούδης, Τσόχας (46ο Κατσιαούνης), Χαριστέας (74ο Θωμάς), Μαυρής, Κουλτσιάκης (80ό Χριστοφορίδης), Μακρής, Μαντζιάρης (74ο Τίρτας).

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Στράτος Κονταξής): Πιτσακτσής (35ο Αβραάμ – 75ο Καλαϊτζής Κυριάκος), Γεωργιάδης (80ό Λάμπρου), Καλαϊτζής Δημήτρης (60ό Χατζηγεωργιάδης), Δημητριάδης (50ο Παλλικάρης), Πατένταλης, Φερφέρης (60ό Ελευθεριάδης), Σαμαράς (46ο Πάνος), Ράπτης, Σαββίδης Κ. Σάββας (60ό Χριστοφορίδης), Κιοσέογλου (46ο Σαββίδης Π. Σάββας), Ουζούνης.

 

  • Για την Προσοτσάνη δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους οι: Αθανασιάδης, Βέργας, Γιάντσογλου, Κερασίδης, Μουχτάρης, Ούσιος, Παλτζίδης, Παπαμιχαήλ, Στεργιάκος & Τσακμακίδης.
  • Επόμενο παιχνίδι και το 1ο επίσημο της σεζόν, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 4μ.μ. στο «Γεώργιος Μακρής» απέναντι στον Ορφέα Ελευθερούπολης για την 1η αγωνιστική της περιόδου 2010-2011.

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 09 Σεπτέμβριος 2010 02:17)

 
Get Adobe Flash Player
Greek Bulgarian English French German Italian Russian Spanish
Αναζήτηση
Είσοδος Μελών
Επισκέπτες
944334
Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους
Ο Καιρός